Пельмені – класика світових традицій

Пельме́ні,— вироби з яєчного тіста із пшеничного борошна з начинкою із меленого м’яса свійської худоби чи риби, грибів, приправ та зварених в окропі чи росолі. Є популярною стравою в Україні, Росії, та Бiлорусi. Традиційно подається і вживається з оцтом. Хоча можуть вживатись з олією, вершковим маслом, сметаною, різноманітними соусами. Найважливішою відмінністю пельменів від інших подібних […]

Детальніше

Лазанья – класика Італійських традицій

Назва «лазанья» (італ. Lasagna) відноситься до одного з найбільш ранніх видів італійських макаронних страв. За однією версією, вона походить від латинського слова lasanum, що означає «кухонний горщик»; по іншим припущенням – від латинського слова laganum, яке перекладається як «тонкий лист тіста». Сучасна лазанья, можливо, є наступницею схожого блюда римських часів, два рецепта якого містить трактат […]

Детальніше

Konnichiwa

Гьодза – дуже популярна страва в Японії. Спочатку так називали китайські смажені пельмені цзяоцзи, але блюдо так полюбилося японцям, що вони почали його вважати своїм і використовувати для приготування гьодза різноманітні інгредієнти, подарувавши китайській страві новий смак. В Японії гьодза їдять в смаженому вигляді, тоді як в більшості культур пельмені частіше вживають вареними або разом […]

Детальніше