Konnichiwa
Гьодза – дуже популярна страва в Японії. Спочатку так називали китайські смажені пельмені цзяоцзи, але блюдо так полюбилося японцям, що вони почали його вважати своїм і використовувати для приготування гьодза різноманітні інгредієнти, подарувавши китайській страві новий смак.
В Японії гьодза їдять в смаженому вигляді, тоді як в більшості культур пельмені частіше вживають вареними або разом з супом.
Є безліч різновидів гьодза: які-гьодза (смажені в невеликій кількості масла), аге-гьодза (у фритюрі), сунь-гьодза (варені), мусі-гьодза (на пару) і Ебі-гьодза (з начинкою з рубаних креветок з рисом ). До складу фаршу практично всіх гьодза входять овочі, цибуля та часник.
Гьодза входять в меню практично всіх японських ресторанів і закусочних. А в Японії існують особливі ресторани, які спеціалізуються саме на цій страві.